Turbine Eoliene pentru case

Turbine Eoliene pentru case

Instalatiile eoliene rezidentiale (orizontale si verticale) pot avea puteri diferite, cuprinse intre 0.6kw si 10kw, in functie de necesarul de energie electrica in cauza si a hartii potentialului eolian din zona de instalare.
Un sistem de energie eoliana transforma energia cinetica a vantului in energie mecanica respectiv electrica care poate fi valorificata pentru aplicatii rezidentiale, comerciale si industriale. Turbinele eoliene cu ax orizontal sunt cele mai comune, reprezentand aproape toate „utilitatile la scara” dintre turbinele de pe piata.

 • SUBSISTEMELE TURBINELOR EOLIENE INCLUD:
  - paletele rotorului, cele care convertesc energia vantului in energie de rotatie pe ax;
  - o nacela (o incinta) care contine un tren de rulare de obicei, inclusiv o cutie de viteze si un generator;
  - un turn pentru a sprijini rotorul si trenul de rulare;
  - echipamente electronice spre ex. controlere, cabluri electrice, echipamente de sprijin la sol, precum şi echipamentele de interconectare.
 • Puterea este controlata in mod automat pentru ca viteza vantului variaza si turbinele sunt oprite la viteze ale vântului foarte mari pentru a le proteja impotriva deteriorarii. Senzorii sunt folositi pentru a monitoriza directia vantului si nacela este intoarsa spre linia de vant. Fiecare sistem necesita o proiectare individuala din punct de vedere tehnic, care se realizaza in functie de particularitatile locului de amplasare si de scopul pentru care urmeaza sa se foloseasca.
 • Sistemele eoliene se monteaza pe stalpi incastrati in fundatii de beton si se pot instala in locuri in care viteza vantului este in mod frecvent suficient de mare pentru producerea energiei electrice. Turnul de sustinere al turbinei trebuie ales astfel incat, dupa ce a fost montat, sistemul sa se situeze la o inaltime de cel putin sase metri deasupra oricarui obstacol aflat pe o raza de minimum 100 de metri in jurul pilonului. Odata montat si pornit, sistemul se pune in miscare si se opreşte singur, fara sa necesite interventie sau conectare la alte surse de energie. Fiecare model de turbina este proiectat sa functioneze intre diferite valori ale puterii vantului si de aceea se vor opri atunci cand curentii de aer sunt prea slabi sau, din contra, prea puternici.