Sisteme Fotovoltaice Off-Grid

Sisteme Fotovoltaice Off-Grid

Sistemul fotovoltaic Off-Grid asigura energie electrica in situatii in care nu este disponibila energia de la reteaua nationala. Un sistem fostovoltaic Off-Grid este ideal pentru locatii in care conexiunile la retea nu sunt accesibile, cum ar fi casele si locatiile aflate la mare distanta de la retea, sau pentru oricine doreste independenta energetica. In mod tipic, sistemul fotovoltaic are un generator conectat in scopuri de rezerva. In perioadele fara soare, generatorul este utilizat pentru a furniza energie pentru consumatori si pentru a incarca bateriile. Sau o turbina eoliana poate fi integrata in sistem pentru a furniza energie pe timp de noapte si in zilele innorate.

  • Soarele reprezinta o sursa de energie gratuita si inepuizabila de care si tu te poti bucura. Cu ajutorul sistemelor fotovoltaice Off-Grid, ai ocazia sa obtii propria centrala electrica autonoma intr-un spatiu rezidential sau industrial. Sistemele fotovoltaice Off-Grid pot fi de doua feluri: 100% autonome (care produc energie in mod independent, pentru spatiile fara racordare la reteaua electrica locala) sau hibride (utilizate in spatiile conectate la reteaua locala, care ramifica energia pe care o produc atat catre retea cat si in spatiul unde sunt instalate).
  • Sistemele fotovoltaice Off-Grid sunt independente fata de reteaua de energie electrica si ele permit stocarea energiei produse, in acumulatori, pentru a alimenta consumatorii atat pe timpul zilei cat si noaptea sau in zilele innorate. Cu ajutorul acestor sisteme, creste valoarea proprietatii tale, devii producator de energie verde si poti reduce la zero facturile de energie electrica intr-un spatiu racordat la reteaua de alimentare locala.
  • Sistemele fotovoltaice Off-Grid sunt instalatii complexe alcatuite din: panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice, structura de sustinere, cablu solar care transporta energia produsa de panouri si conectori, regulator de incarcare a acumulatorilor, invertor Off-Grid care transforma curentul continuu in alternativ, acumulatori care stocheaza energia produsa in timpul zilei, cabluri de forta si conectica si protectiile circuitelor (descarcatoare de tensiune si intreruptoare).