Sisteme Fotovoltaice On-Grid

Sisteme Fotovoltaice On-Grid

Sisteme Fotovoltaice Brasov | Panouri Fotovoltaice Brasov | Eco Wind Solar Install Brasov | Instalatii Fotovoltaice profesionale Brasov

Un sistem fotovoltaic on grid este un sistem conectat in paralel la reteaua publica, iar atunci cand energia produsa de panourile fotovoltaice este insuficienta, surplusul necesar este furnizat de reteaua de distributie a energiei electrice. Sistemele fotovoltaice on grid nu au acumulatori, iar energia electrica produsa pe durata zilei este utilizata pentru consum propriu sau se injecteaza in retea pentru a fi utilizata de alti consumatori. Intrucat invertorul ON-GRID este legat in paralel cu reteaua, consumatorii pot sa ia o parte din energia produsa din panouri si restul din reteaua nationala. Daca se doreste, invertorul ON-GRID poate limita productia de energie la valoarea consumului, iar astfel nu este neaparat necesar contractul cu furnizorul de energie. Este solutia este ideala pentru companii care au consum major in timpul zilei astfel avand posibilitatea de a reduce factura la energia electrica cu peste 75%.

  • Sistemele fotovoltaice On-Grid transforma energia solara in energie electrica in spatiile conectate la reteaua locala. Acestea reprezinta una din cele mai eficiente surse de energie regenerabila si pot aduce economii de pana la 100% la factura de energie electrica sau venituri din partea furnizorului de energie electrica pentru energia produsa de sisteme care a fost distribuita catre reteaua locala, devenind prosumator conform legii in vigoare.
  • Sistemele fotovoltaice On-Grid folosesc panouri fotovoltaice (monocristaline sau policristaline) pentru conversia energiei solare in curent continuu si un invertor on grid care il transforma in curent alternativ. De asemenea, sistemele sunt dotate cu un contor bidirectional care distribuie energia electrica neconsumata catre reteaua locala.
  • Cu ajutorul sistemelor fotovoltaice On-Grid, vei produce electricitate verde, nepoluanta, in propriul tau spatiu. Costurile de intretinere ale acestora sunt relativ reduse iar durata lor de viata este de peste 25-30 de ani, cu randament de 100%, urmand ca apoi sa functioneze la un randament redus pana la 80%.